Socialpsykiatrin del 1 och 2

Som jag avslutade förra inlägget var att jag var bostadslös men socialpsykiatrin ordnade ett rum åt mig. Det fanns 7 likadana rum på 10m2 och ett gemensamt fikarum. Man klassades som hemlös när man var inackorderad där i väntan på att få en försökslägenhet. Bodde där ca 6 månader och när det var dax att försöka få något så försöker de lotsa över mig till ett hotellhem, fast problemet är att hotellhemmen inte tar emot folk med psykisk ohälsa. Socialpsykiatrin tycker att det har gjort sitt jobb och sparkar ut mig.

Dessvärre har min morfar precis dött en människa som jag brydde mig väldigt mycket om men han efterlämnade ett arv till min mor och jag hade drygt 100 tusen på kontot lite i kontanter och i aktier. Men problemet är att man inte får lån från banken om man är sjukskriven, så var tvungen att ljuga för banken för att få ett bostadslån. Lyckades iaf köpa en lägenhet i Fredhäll som jag trivdes väldigt bra i.

Jag gick fortfarande till Midgård regelbundet och var grovt paranoid. Det är rätt långa rehabiliteringstiden när det kommer till den här problematiken. Nästan alla vänner försvann när jag blev sjuk och det var bara ett fåtal kvar som jag verkligen uppskattar att de var där för mig när det var som svårast och intressant att se vilka som är ens riktiga vänner är. Även fast jag mådde dåligt såg jag vikten att komma ut i ett sammanhang och började jobba 50% ganska omgående och bzo ett festfixare gäng som började göra fester där jag hjälpte till med att styra upp deras middagar och kommer tillbaka till “rejv” scenen igen det hade gått ungefär ett år från att det jag insjuknade. Träffade även en tjej under den här tiden som var riktigt bra och hade ett bra liv med som jag trivdes med, vi har fortfarande kontakt än i dag det här var runt 2005 kanske. Jag var helt drogfri under den här perioden och tänkte ge det en chans men hade som plan om jag inte blir bättre så ska jag micro dosera lsd och ta lite droger igen för att reda ut vad som gör vad med min hjärna och vilka tankar som är vad. (hade fått i mig alldeles för mycket och helt okontrollerat innan jag blev sjuk och det är absolut inget jag kan rekommendera såhär i efterhand)

Vet inte riktigt om ni kan föreställa er känslan det var som att vara förföljd och känslan över att man har ett hot över sig hela tiden och hjärnan är på konstant helspänn vilket var stressande. Jag och min dåvarande flickvän vill flytta till en mindre stad och bestämmer oss för att göra en nystart och börja på en folkhögskola på öland så vi hittade ett litet hus där som vi hyrde och sålde lägenheten. Det var en rätt bra tid i början men det knakade i vårat förhållande och det tog dessvärre slut av olika anledningar.

Kom tillbaka till Stockholm och in till socialpsykiatrin igen, det var ett riktigt misstag att sälja lägenheten och min mor behövde pengarna till något annat så jag var fast där igen och bodde där nästan ett år och fick underhålla de andra psyk patienterna med filmkvällar för jag köpte rätt mycket dvd filmer på den tiden och det här var innan internet fanns så det var rätt tråkigt. Vi hade rätt trevliga stunder och käkade mat tillsammans och sånt.

Sökte även regelbundet lägenheter via bostadsförmedlingen även fast jag skulle få en försökslägenhet. Så kommer dagen då jag får komma och kolla på en lägenhet och den var fin och trevlig men problemet var att det var insyn från alla håll och att den låg på markplan, jag fick panik och här kan jag inte bo pga min paranoia. Soss var på mig att jag verkligen måste bestämma mig om jag vill ha den förklarade problematiken med min paranoia och kunde varken tacka ja eller nej till lägenheten. Sekreteraren slänger på telefonen förbannad och ringde sin chef och han förstår problemet men de har erbjudit mig en lägenhet så jag fick 7 dagar på mig att flytta ut och den här gången var det på gatan. Kollar posten direkt efter mötet med chefen för socialpsykiatrin kollar jag min post och fått ett brev från bostadsförmedlingen, där det är en visning på en lägenhet på gärdet om 30 min. Jag åker dit hamnar 1 på listan och dagen efter ringer hyresvärden och säger att jag har fått lägenheten, jaaaa!!!!! Städar mitt lilla rum med skitigt vatten för att göra den så äcklig som möjligt fast det ändå ser bra ut. Flyttade alla mina grejer samma dag och drog. Hade inte så mycket i princip bara en säng och hittade en soffa i grovsoprummet och flyttade in!

En ny början men en bra lägenhet, ibland ska man ha tur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *