Byta medicin eller inte, svårt val!

Jag har gått upp 15 kg på 3 år sedan jag insjuknade och bytte medicin. Vet inte om det är medicinen eller om det är de negativa symptomen. Jag får också värk i kroppen något som också kan vara medicinen eller att jag har blivit allmänt fet. Det skulle nog inte göra ont på det sättet om det bara berodde på övervikt och att smärtan kommer fortare nu mot förut och jag är mindre känslig.  

 

Det finns en nyare medicin som ska hjälpa mot de negativa symptomen, det som gör att allt blir jobbigt. Vilket skulle vara bra och jag skulle antagligen röra på mig mera om negativa symptomen minskade. Tyvärr finns inte den medicinen i sprutform och det blir mer instabilt i vardagen, om man äter piller och inte får injektioner. Chansen att jag missar att äta den ökar och man får inte samma stabilitet som med injektioner.

 

Vad gör jag om medicinen ger mig biverkningar och är värre än den jag har nu, tydligen kan medicinen reagera olika om man slutar med den och kan ge annan effekt om man börjar med den igen, så det är inte bara att sluta och sen börja med den igen. Det är även svårt att hitta en medicin som passar och det är mycket biverkningar på dem. Så bara byta medicin och inte tänka sig för känns inte direkt aktuellt, fast vad har jag för liv med smärtor och hela livet är jobbigt och det enda man egentligen pallar är att ligga i soffan, det blir rätt långtråkigt! Vad är det för liv egentligen!

 

Min läkare håller på kollar om jag kan ha halv dos av medicinen jag har nu och halv dos av den nya så att jag kan testa mig fram. Känns som om jag kan kombinera medicinerna så kommer jag ta risken att prova. Ser ingen annan utväg än att prova eller är jag bara lat och inte börjar träna först?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *